Wie troost wie

Hoe zit dat toch met troost? Al je kennis is niet toereikend. Niets anders dan wat je ten diepste bent, doet er toe! Maar je staat er wel, en kennelijk is jouw aanwezigheid, jij als medemens, al meer dan genoeg. Vroeg of laat krijgen we het allemaal voor de kiezen en hoe harder je er voor weg loopt, hoe wreder het noodlot toeslaat. Wees een troostend medemens.

Gerrit Breteler
schilder, zanger, schrijver, theatermaker

De Verstomde Schreeuw

De Herdenking Verkeersslachtoffers 2011 is een initiatief van ‘De verstomde Schreeuw’, afdeling Noord van de Vereniging Verkeersslachtoffers.

Met één klap kan het leven definitief veranderen. Duizenden mensen hebben dat aan den lijve ervaren. Ze hebben door een ongeval in het verkeer blijvend letsel opgelopen of een geliefde verloren. Er vallen in Nederland elk jaar meer dan 800 verkeersdoden.
Als je leven door een verkeersongeval op de kop is gegooid, als je praktische en morele steun nodig hebt om overeind te komen, kun je terecht bij De Verstomde Schreeuw, een ontmoetingsplaats voor lotgenoten.

De Verstomde Schreeuw is de schreeuw van iemand bij wie het geluid in de keel blijft steken. Als het eruit zou komen, zou de hele wereld opschrikken. Maar als het leven toch weer verdergaat, heb je mensen nodig die om je heen staan. Die vind je bij ons. Mensen die weten waar je het over hebt, ook als de tijd na het ongeluk verstrijkt.

Kijk voor meer informatie over De Verstomde Schreeuw op www.deverstomdeschreeuw.nl.